Karkówka w miodzie

Nigdy za wieprzowiną nie przepadałam i rzadko podaję to mięso, ale karkówka przyrządzona według tego przepisu to coś niesamowitego! Jest naprawdę bardzo pyszna i nieraz będę jeszcze ją tak przyrządzać.

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
  • 3 cebule
  • 2 łyżki miodu
  • ¾ szklanki keczupu pikantnego
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Karkówkę obsmażamy z dwóch stron na łyżce oleju. Cebulę pokrojoną w plastry również smażymy. Układamy w naczyniu żaroodpornym karkówkę, a na nią cebulę. Miód i keczup mieszamy, dodajemy sól, pieprz, łyżeczkę oleju i kilka łyżek wody.  Sosem polewamy karkówkę i pieczemy ok 50 minut w temp 200 stopni.

Print Friendly, PDF & Email