Śledzie w śmietanie

sledz_min
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Prosty i szybki przepis na śledzie w śmietanie. Można podawać jako samodzielne danie, albo do obiadu z ziemniakami.

Składniki:

  • 250 g filetów śledziowych solonych lub z zalewy octowej
  • cebula czerwona
  • kwasek cytrynowy
  • kubek śmietany 18%
  • pieprz, cukier, sól

Przygotowanie
Jeśli śledzie są solone, to moczymy je w wodzie, najlepiej przez noc. Kroimy je na kawałki, skrapiamy kwaskiem cytrynowym. Cebulę kroimy w piórka. Dodajemy do śledzi, przyprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Mieszamy.

Podziel się!
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to “Śledzie w śmietanie”

  1. Klaudia pisze:

    ja wole w oleju :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Smaczne Przepisy na Facebooku
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisówDurszlak.pl Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi Przepisy Na - katalog kulinarny