piers_min
Dania główne, Mięsa, Wszystkie Przepisy

Pierś z kurczaka pod pierzynką II

0 102
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (6 votes cast)

Smaczne piersi zapiekane z warzywami, które podałam na obiad z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 2 cebule
  • papryka czerwona
  • marchewka
  • 200 g żółtego sera
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz, czosnek granulowany

Przygotowanie
Piersi kroimy na kotlety i lekko rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem z obydwu storn. Cebule obieramy i kroimy w półtalarki. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Cebule w raz z papryką podsmażamy na łyżce oliwy do zarumienienia się cebuli. Musztardą nacieramy jedną stronę mięso. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Piersi kładziemy na blaszce, na posmarowaną musztardą stronę kładziemy przysmażoną cebulę z papryką, następnie startą marchewkę i całość posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku ok 30-35 min w temp 180 stopni.

Pierś z kurczaka pod pierzynką II, 9.2 out of 10 based on 6 ratings
Podziel się!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Top Blogi
Przepisy Na - katalog kulinarny


zBLOGowani.pl