bulki_min
Przekąski, Śniadania, Wszystkie Przepisy, Z mąki

Bułki drożdżowe z nadzieniem

0 11
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Smaczne bułki drożdżowe z niespodzianką w środku ;)

Składniki:

Ciasto:

  • 3 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki letniej wody
  • 1 1/2 łyżeczki drożdży instant
  • 1 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła

Nadzienie:

  • pętko ulubionej kiełbasy
  • 5-6 pieczarek
  • pół czerwonej papryki
  • 150 g sera żółtego,
  • 2 łyżki ketchup,
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku,
  • zioła prowansalskie, bazylia, oregano, pieprz czarny i ziołowy

Przygotowanie:
Z podanych składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na półtora godziny. Pieczarki obieramy, kroimy na drobne plasterki, kiełbasę w kostkę i podsmażamy na patelni. Paprykę kroimy w kostkę, również można lekko podsmażyć. Ser ścieramy na tarce. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki na nadzienie łączymy razem i dodajemy ketchup, koncentrat i przyprawiamy. Mieszamy dokładnie. Z wyrośniętego ciasta drożdżowego odrywamy niewielkie kawałki, formujemy płaskie placki, układamy na nich farsz. Formujemy podłużne bułki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Bułki można posmarować białkiem. Pieczemy w temperaturze 160 na złoty kolor około 45 minut.

Podziel się!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Top Blogi
Przepisy Na - katalog kulinarny


zBLOGowani.pl