biala_kielbasa_min
Przekąski, Wszystkie Przepisy

Biała kiełbasa zapiekana w piekarniku

0 144
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)

Pyszna przekąska która można jeść zarówno na ciepło jak i zimno. Proponuję podawać z pieczywem i chrzanem.

Składniki:

  • 4 białe surowe kiełbasy
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • oregano
  • estragon
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
Białą surową kiełbasę gotujemy. Następnie kroimy na pół. Każdy kawałek kiełbasy owijamy wędzonym boczkiem. Układamy kiełbasę w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Oprószamy to solą, pieprzem oraz sporą ilością ostrej papryki,estragonu i oregano. Cebulę kroimy w plastry i układamy na kiełbasę. Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 30 minut.

Biała kiełbasa zapiekana w piekarniku, 6.0 out of 10 based on 1 rating
Podziel się!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Piatnica.net

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Top Blogi