ziemniak_min
Dania główne, Mięsa, Przekąski, Warzywa, Wszystkie Przepisy

Ziemniaki faszerowane mięsem i pieczarkami

1 302
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Prosty przepis na szybkie danie dobre na obiad albo kolację.

Składniki:

    • 5 dużych ziemniaków
    • 300 g mięsa mielonego
    • 3 łyżki przecieru pomidorowego
    • 200 g pieczarek
    • 100 g sera żółtego
    • sól, pieprz

Przygotowane
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Mięso mielone doprawiamy i smażymy na rozgrzanej patelni. Odstawiamy i smażymy drobno pokrojone pieczarki. Ziemniaki po ugotowaniu kroimy wzdłuż na połówki i łyżeczką wydrążamy środki. Ziemniaki smarujemy przecierem pomidorowym, a następnie posypujemy przyprawą do ziemniaków. Mięso mielone mieszamy z pieczarkami. Do ziemniaków nakładamy farsz. Całość posypujemy serem startym na grubej tarce. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i układamy ziemniaki. Zapiekamy 15-20 minut w temp 150 stopni.

Podziel się!

1 Comment

  1. KulinarnaJa 30-08-2012 at 11:08 - 

    Lubię takie ziemniaczki :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Top Blogi
Przepisy Na - katalog kulinarny