Ziemniaki faszerowane mięsem i pieczarkami

ziemniak_min
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Prosty przepis na szybkie danie dobre na obiad albo kolację.

Składniki:

    • 5 dużych ziemniaków
    • 300 g mięsa mielonego
    • 3 łyżki przecieru pomidorowego
    • 200 g pieczarek
    • 100 g sera żółtego
    • sól, pieprz

Przygotowane
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Mięso mielone doprawiamy i smażymy na rozgrzanej patelni. Odstawiamy i smażymy drobno pokrojone pieczarki. Ziemniaki po ugotowaniu kroimy wzdłuż na połówki i łyżeczką wydrążamy środki. Ziemniaki smarujemy przecierem pomidorowym, a następnie posypujemy przyprawą do ziemniaków. Mięso mielone mieszamy z pieczarkami. Do ziemniaków nakładamy farsz. Całość posypujemy serem startym na grubej tarce. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i układamy ziemniaki. Zapiekamy 15-20 minut w temp 150 stopni.

Podziel się!
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to “Ziemniaki faszerowane mięsem i pieczarkami”

  1. KulinarnaJa pisze:

    Lubię takie ziemniaczki :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Smaczne Przepisy na Facebooku
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisówDurszlak.pl Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi Przepisy Na - katalog kulinarny