Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

paszteciki_min
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Przepis na smaczną potrawę do podania na kolację. Idealnie sprawdza się również na domowych imprezach.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 259 g mięsa mielonego
  • 250 g pieczarek
  • 150 g sera żółtego
  • sól, pieprz
  • oregano, bazylia

Przygotowanie
Mięso mielone podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Mieszamy. Kiedy woda z pieczarek odparuje, dodajemy przyprawy. Odstawiamy do wystudzenia. Ser ścieramy na tarce. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty. Z jednej strony nacinamy prostokąty wszerz trzy razy. Na drugą połówkę prostokątów nakładamy farsz i ser żółty. Farsz nakrywamy naciętą połówką. Brzegi zlepiamy. Paszteciki układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w piekarniku ok 30 min.

paszteciki

 

Podziel się!
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Smaczne Przepisy na Facebooku
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisówDurszlak.pl Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi Przepisy Na - katalog kulinarny